Archive for the ‘Solved Problems’ Category

Fixing yahoo problems in pidgin

July 24, 2009

The past few days i faced a problem with pidgin that it works with my msn e-mails and gmail e-mails but the problem was with yahoo.

Yahoo! Inc. did something to its messenger servers, something that practically blocked all the Linux IM clients, such as Pidgin, Kopete, Empathy or GyachI.Yahoo! changed the login method! However, at this moment none of the aforementioned Instant Messenger clients for Linux can connect with the Yahoo protocol.

i searched for the solution of this problem and finally found it 😀 , then let’s fix this problem !

the solution was in the latest version of pidgin 2.5.7

1) download this key and save it in your Desktop

2) go to [System >> Administration >> Software Sources], enter your password and press [Third Party Software] tab

3) then add this line according your ubuntu distribution

Ubuntu 9.04

deb http://ppa.launchpad.net/pidgin-developers/ppa/ubuntu jaunty main

Ubuntu 8.10

deb http://ppa.launchpad.net/pidgin-developers/ppa/ubuntu intrepid main

4) go to [Authentication] tab and press [Import Key File] button and choose the key file in your Desktop

5) close window and preess [Reload]

6) and then [ System >> Administration >> Update Manager]

Enjoy your time 😀

Source

Nvidia is not working

January 5, 2009

yeah … sometimes kmod-nvidia conflicts with other packages

so you can’t install it directly

even when you go to nvidia site and try to install it to your linux, you’ll be disappointed because compiz and other 3d effects won’t work perfectly

so you’ll have to install the “akmod-nvidia” package

first, know what’s your kernel version by typing:

#uname -r

then install nvidia

for redhat based:

#yum install akmod-nvidia-#kernel number

in ubuntu:

apt-get install akmod-nvidia-#kernel number

note that the bold words are comments

you can try using:

yum install akmod-nvidia-$(uname -r)

instead of the two lines above (but i didn’t test this one)

regards …

flash plugin doesn’t support sound

September 7, 2008

Hello guys

Problem

you might install the flash plugin to enjoy watching youtube or whatever

but unfortunately, the sound is not working!!

(more…)

Installing Virtualbox

September 2, 2008

Problem

i faced an error while installing Virtualbox on my fedora machine, and i could not create any virtual machines!!

but i found that there were some steps required to complete the installation

so i had to install some packages and do the steps

😀

Solution

(more…)

System time isn’t correct

August 27, 2008

This problem was always facing me in Ubuntu.

the problem is that the system clock is some hours forward or backward, and that’s because Ubuntu by default considers that your system clock is adjusted to the UTC time.
So if your system clock is adjusted to your local time, here the problems will start.

Now you should configure your system to consider that you system clock is adjusted to your local time. So, you should do that:-

Open this file with your favorite text editor:

/etc/default/rcS

Find this line:

UTC=yes

replace it with:

UTC=no

Now restart your machine and you will find that your system time is correct.

touchpad doesn’t work as a left click

August 25, 2008

Hello

problem

first time i installed fedora(9) on my Dell laptop, i found that i couldn’t use the mouse touchpad as a left click

and that didn’t bother me, because it was useful somehow 😀

but when i tried to install ubuntu, i found that the toutchpad click is working very well

that doesn’t mean that the solution is to install ubuntu!!!

you must think and search for your problems’ solutions and never give up till you find them!!

Solution

few days later, i found the solution on cat-h4ck3rz forum and i wanted to share it

#vi /etc/X11/xorg.conf

add the following line in the ServerLayout Section

InputDevice "TouchPad" "CorePointer"

then add this new section:

Section "InputDevice"
Driver "synaptics"
Identifier "TouchPad"
Option "SendCoreEvents"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "SHMConfig" "on"
Option "TapButton1" "1"
Option "TapButton2" "2"
EndSection

that’s it!

now restart your X window using (alt+ctrl+backspace)

and you’ll find your touchpad click is working!

good luck 😀